IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03.Aralık.2024   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Bal Kabaklı Sufle


Bal Kabaklı Sufle için
Malzemeler
300 gram bal kabağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 adet yumurtaYarım su bardağı un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya
Bir tutam tuz
Sufle kaplarını yağlamak için tereyağı ve un
Üzeri için:

Pudra şekeri
Bal Kabaklı Sufle
Nasıl Yapılır
Bal kabağını yıkayıp soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalara kesin.
Buharda veya fırında yumuşayana kadar pişirin, ardından püre haline getirin.
Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Derin bir kasede yumurtaları ve toz şekeri çırpın.
Sütü ve eritilmiş tereyağını ekleyin, karıştırın. Bal kabağı püresini ilave edin ve iyice karıştırın.
Un, kabartma tozu, tarçın, vanilin ve bir tutam tuzu ekleyin. Karışımı homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın ve üzerine un serpin.
Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına eşit şekilde dökün, kapların üst kısmında 1 cm kadar boşluk bırakın.
Sufle kaplarını önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yerleştirin ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Sufleler kabarıp altın rengini aldığında pişmiş demektir.
Fırından çıkan suflelerin üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapın.



aLinti
  Alıntı ile Cevapla

 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık