25.Temmuz.2022
|
#1
|
|
Tuzlu Rulo Pasta
lu Rulo Pasta Tarifi İçin malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet havuç
- 1/3 demet maydonoz
- 1/3 demet dereotu
- 1/3 demet nane
- 3 dal taze soğan
- 1 adet patates
- 40 ml sıvıyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 10 gr kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 200 gr labne
Tuzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?
- Maydanoz, dereotu, nane ve soğan yıkanır, kurulanır. İnce ince doğranır.
- Patates ve havuç yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenir.
- Yumurtalar kuru bir kaba kırılır. Kabarıp rengi açık sarıya dönene kadar çırpılır.
- Patates ve havuç fazla suları sıkılarak eklenir, yumurtalı karışımın havasını çok söndürmeden karıştırılır.
- Yoğurt ve yağ eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
- Un eklenir homojen bir kıvam aldıktan sonra kalan yeşillik ve malzemeler eklenerek karıştırılır.
- Fırın kabına yağlı kağıt serilir.
- Eşit kalınlıkta fırın tepsisine dökülür.
- 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kontrollü pişirilir.
- Yeni bir yağlı kağıt tezgah üzerine serilir. Fırından çıkan kek yağlı kağıdından çıkarılarak daha sıcakken tezgaha kağıdın üzerine alınır. Rulo şeklinde katlanarak soğuması beklenir.
- İç dolgusu için labne çırpılır, isteğe göre içine beyaz peynir ya da yeşillik eklenerek soğuyan kekin içerisine sürülür. Tekrar rulo haline getirilir.
- Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|