25.Ağustos.2022
|
#1
|
|
Süt Böreği
üt Böreği Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı tereyağı (Eritilmiş)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- Un (Aldığı kadar)
Süt şerbeti için
- 4 su bardağı süt
- 1-5, 2 su bardağı şeker
Arasına ve üzerine
- 250 g fındık (İri kıyılmış)
- 5-6 yemek kaşığı tereyağı
Açmak için
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
Süt Böreği Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alarak kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini temiz bir bez ile örterek 15-20 dakika dinlendirin.
- Bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açın. Açılan bezelerin üzerlerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüp 3 tanesini üst üste koyun.
- Üçlü halde açarak yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine fındık serpin ve hafif tereyağı gezdirin. Aynı şekilde diğer hamur katlarını da hazırlayın.
- İster bıçak yardımıyla eşit büyüklükte karelere, isterseniz de çember kurabiye kalıbıyla veya bardak yardımı ile daireler kesin.
- Üzerine bol tereyağı döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından alın.
- Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Börek fırından çıktıktan sonra böreğin üzerine dökün. Ilındıktan sonra servis edin.
lezzet
|
|
|