IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://ircforumda.net/)
-   Hamur İşleri (https://ircforumda.net/hamur-isleri/)
-   -   Süt Böreği (https://ircforumda.net/hamur-isleri/32088-su776t-boregi.html)

BBQ SAUCE 25.Ağustos.2022 07:37

Süt Böreği
 
üt Böreği Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı tereyağı (Eritilmiş)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • Un (Aldığı kadar)
Süt şerbeti için
  • 4 su bardağı süt
  • 1-5, 2 su bardağı şeker
Arasına ve üzerine
  • 250 g fındık (İri kıyılmış)
  • 5-6 yemek kaşığı tereyağı
Açmak için
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta


Süt Böreği Nasıl Yapılır?


  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alarak kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini temiz bir bez ile örterek 15-20 dakika dinlendirin.
  • Bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açın. Açılan bezelerin üzerlerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüp 3 tanesini üst üste koyun.
  • Üçlü halde açarak yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine fındık serpin ve hafif tereyağı gezdirin. Aynı şekilde diğer hamur katlarını da hazırlayın.
  • İster bıçak yardımıyla eşit büyüklükte karelere, isterseniz de çember kurabiye kalıbıyla veya bardak yardımı ile daireler kesin.
  • Üzerine bol tereyağı döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından alın.
  • Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Börek fırından çıktıktan sonra böreğin üzerine dökün. Ilındıktan sonra servis edin.


lezzet




https://i.lezzet.com.tr/images-xxlar...65fc0d5f91.jpg


Forum Saati: 05:55. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.