31.Ağustos.2022
|
#1
|
|
Kaşık Turşusu
Kaşık Turşusu Tarifi İçin malzemeler
- 3 kg domates (Tercihen erik domates)
- 1 kg salatalık
- 1 kg kırmızı biber
- 1 kg havuç
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ kereviz yaprağı
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı elma sirkesi
- Yaklaşık 3 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- Yeteri kadar kaynar su
Kaşık Turşusu Nasıl Yapılır?
- Bütün sebzeleri iyice yıkayıp, olabildiğince minik küpler halinde doğrayın ve büyük ve derin bir kaba alın.
- Maydanozları ince kıyıp sebzelere ilave ettikten sonra sıvı yağ, sirke ve tuzunu da ekleyip iyice karıştırın. Kabın üzerini kapatıp 1 saat süreyle bekletin.
- Dinlenen turşuyu kavanozlara, üzerlerinde boşluk kalacak şekilde doldurup kereviz saplarını ilave edin.
- Kaynar suyu kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapatın. Bir tepsi içine kavanozları ters çevirerek yerleştirin ve birkaç saat beklettikten sonra buzdolabında muhafaza edin.
- 3-4 gün sonra turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
lezzet
|
|
|