IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://ircforumda.net/)
-   Turşular (https://ircforumda.net/tursular/)
-   -   Kaşık Turşusu (https://ircforumda.net/tursular/33325-kasik-tursusu.html)

BBQ SAUCE 31.Ağustos.2022 19:14

Kaşık Turşusu
 
Kaşık Turşusu Tarifi İçin malzemeler


  • 3 kg domates (Tercihen erik domates)
  • 1 kg salatalık
  • 1 kg kırmızı biber
  • 1 kg havuç
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ kereviz yaprağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • Yaklaşık 3 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Yeteri kadar kaynar su


Kaşık Turşusu Nasıl Yapılır?


  • Bütün sebzeleri iyice yıkayıp, olabildiğince minik küpler halinde doğrayın ve büyük ve derin bir kaba alın.
  • Maydanozları ince kıyıp sebzelere ilave ettikten sonra sıvı yağ, sirke ve tuzunu da ekleyip iyice karıştırın. Kabın üzerini kapatıp 1 saat süreyle bekletin.
  • Dinlenen turşuyu kavanozlara, üzerlerinde boşluk kalacak şekilde doldurup kereviz saplarını ilave edin.
  • Kaynar suyu kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapatın. Bir tepsi içine kavanozları ters çevirerek yerleştirin ve birkaç saat beklettikten sonra buzdolabında muhafaza edin.
  • 3-4 gün sonra turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

lezzet
https://i.lezzet.com.tr/images-xxlar...0ffe2238e6.jpg



Forum Saati: 03:59. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.