06.Kasım.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Bakla Çorbası
Malzemeler
6 su bardağı et suyu 250 g taze bakla (Küçük doğranmış) Tuz Terbiye için: 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı un 1/2 su bardağı su Servis için 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber 1/2 demet dereotu (İnce kıyılmış) 2 diş sarımsak (Dövülmüş ve isteğe bağlı) Yapılışı Tencereye 6 bardak et suyunu alın ve taze baklalar ile yeterli miktarda tuzu ilave edip pişirin. Terbiye için bir kap içine süzme yoğurdu, unu ve yarım bardak suyu ekleyerek iyice çırpın. Süzgeçten geçirerek, kenara alın. Pişen baklalara kepçe yardımıyla terbiyeyi yedirin ve çorba kıvamını yakalayın. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biber ekleyip 1 dakika karıştırın. Çorbanın üstüne yağı dökün ve dereotunu serperek servis edin. İsteğe bağlı olarak dövülmüş sarımsak ile servis edebilirsiniz. aLinti |
|
|