Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.Kasım.2024   #1
Çevrimiçi
meLanie Konuyu Baslatan
Bizimkiler.Net
Bakla Çorbası


Malzemeler
6 su bardağı et suyu
250 g taze bakla (Küçük doğranmış)
Tuz

Terbiye için:
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı su

Servis için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1/2 demet dereotu (İnce kıyılmış)
2 diş sarımsak (Dövülmüş ve isteğe bağlı)

Yapılışı
Tencereye 6 bardak et suyunu alın ve taze baklalar ile yeterli miktarda tuzu ilave edip pişirin. Terbiye için bir kap içine süzme yoğurdu, unu ve yarım bardak suyu ekleyerek iyice çırpın. Süzgeçten geçirerek, kenara alın. Pişen baklalara kepçe yardımıyla terbiyeyi yedirin ve çorba kıvamını yakalayın. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biber ekleyip 1 dakika karıştırın. Çorbanın üstüne yağı dökün ve dereotunu serperek servis edin. İsteğe bağlı olarak dövülmüş sarımsak ile servis edebilirsiniz.






aLinti
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet