IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Kasım.2024   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Kütük Pasta


Kütük Pasta için
Malzemeler
Mascarpone kreması için

200 g mascarpone peyniri
200 g krema
50 g pudra şekeri
15 g kakao
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya tozu
Pandispanya için

120 g un
30 g mısır nişastası
5 adet büyük boy yumurta
150 g şeker (100 g + 50 g olarak ayrılmış)
60 g tereyağı (Eritilmiş ve soğutulmuş)
5 g kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bitter çikolata ganaj için

200 g bitter kuvertür çikolata (Doğranmış)
135 g krema
Şurup için

1 fincan koyu demlenmiş kahve
1 yemek kaşığı rom (Arzuya bağlı)
Üzeri için

Kakao tozu
Pudra şekeri
Antep fıstığı tozu
Kütük Pasta
Nasıl Yapılır
Mascarpone krema için kremayı bir mikser aracılığıyla önce düşük devirde, daha sonra da yüksek devirde çırpın.
Başka bir kapta mascarpone peynirini yine düşük devirdeki mikserle çırpın. Daha sonra kremaya ekleyerek çırpmaya devam edin.
Krema sertleşmeye başladığında şekeri azar azar ilave edin ve orta devirdeki mikserle çırpın.
Vanilya ve kakaoyu ekleyerek çok kısa bir süre daha çırpın ve üzerini streç filmle kapatarak 1 gün süreyle buzdolabında bekletin.
Pandispanya için unu, mısır nişastası, kabartma tozu ve tuzla birlikte eleyerek bir kaba alın.
Yumurtaların sarısı ile beyazını çok dikkatlice ayırın ve ayrı kaplara alın.
Yumurta sarılarını çırpın. 100 g şekeri azar azar ilave ederek havalandırılmış, beyazımsı bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin.
Elediğiniz toz malzemeyi azar azar ekleyerek bir spatula yardımı ile karıştırın ve tereyağını ekleyin.
Yumurta beyazlarını 50 g şekerle birlikte yoğunlaşıncaya kadar ancak sertleşmeden çırpın ve unlu karışıma ilave edin.
Bir spatulayla havasını söndürmeden, yavaşça karıştırın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yine spatulayla 1 cm kalınlığında döşeyin.
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında, 10 dakika süreyle ve rengi altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
Fırından alın ve uç kısımlarını dikkatlice keserek pişirme kağıdı yardımıyla ters çevirin. Nemli bir beze sarıp kendi üzerinde uzunlamasına yuvarlayın ve soğumaya bırakın.
Ganaj için kremayı küçük bir tencereye alın ve orta ateşte kaynattıktan sonra altını kapatın. İçine çikolatayı ekleyin ve 2 dakika bekletin.
Daha sonra homojen bir doku elde edene kadar karıştırın ve bir kaseye alarak üzerini streç filmle kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 1-2 saat süreyle buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Dinlenen pandispanyayı açın ve bir fırça yardımıyla şurupla ıslatın. Mascarpone kremasından bir miktar ayırdıktan sonra; kremayı önce pandispanyanın kenarına doldurun, daha sonra yüzeye yayın ve rulo yapın.
Bir bıçakla rulonun uçlarını kesin. Bir uçtan çok büyük olmayan bir parça kesin. Diğer uçtan da yine ince bir parça kesip boylamasına yüzeye yapıştırın ve her iki ucu da kremayla birleştirin.
Bir spatula yardımıyla rulonun tamamını çikolata ganajı ile kaplayın. Ruloya kütük havası kazandırmak için üzerini bir çatalla çizin.
Pastanızın üzerini kakao, pudra şekeri ve Antep fıstığı tozuyla süsledikten sonra servis edin.





aLinti
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık