25.Ağustos.2022
|
#1
|
|
Karadutlu Pasta
aradutlu Pasta Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı badem unu
- 1 çay bardağı un
- 300 gr karadut
- 200 gr krema
- 12 gr toz jelatin
Karadutlu Pasta Nasıl Yapılır?
- Pastamızın alt tabanı için derin bir kasenin içine yumurtalarımızı kırarak işe başlayalım.
- Kırmış olduğumuz yumurtaların içine toz şekerimizi ilave edip ilk önce düşük daha sonra yüksek devirde mikser kullanarak çırpmaya başlayalım.
- Pof pof olan yumurtalara elek yardımı ile badem unu ve unumuzu eleyerek ilave edelim. Yumurtalarımızı söndürmeden alttan üste doğru spatula ile karıştıralım.
- 20 cm’lik kelepçeli kalıbımıza karışımı dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımızda kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Pişen kekimizi hafif ılıyınca kalıbımızdan çıkartarak dinlendirelim. O esnada karadutlarımızı 1-2 yemek kaşığı kadar şeker ilavesi ile beraber 10 dakika kadar kısık ateşte ocağımıza alıp ısıtıp şekerle birlikte özle sağlayalım.
- Daha sonra bu karışımı süzgeçten geçirelim. Küçük bir kasede toz jelatinimize soğuk su ilavesi yaparak 2-3 dakika kadar bekletelim.
- Katılaşan jelatini hazırlamış olduğumuz karadut sosumuza ilave edip ocağımızın altını kısıkta tekrar açarak tel çırpıcı ile karıştırarak eritelim.
- Kremamızı mikser yardımı ile mayonez tenceresinde çırptıktan sonra karadut sosumuzu yavaş yavaş ona yedirelim.
- Soğumuş olan tabanımızı 20 cm’lik kelepçeli kapımıza alarak etrafını kapatalım.
- Hazırlamış olduğumuz karışımı içerisine döküp 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.
lezzet
|
|
|