25.Ağustos.2022
|
#1
|
|
Yulaflı Unsuz Fit Pasta
Yulaflı Unsuz Fit Pasta Tarifi İçin malzemeler
- 750 gram Yulaf Ezmesi (ister sade ister kuru meyveli)
- 10 adet hurma
- 5 çorba kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı
- 4 paket labne (200 gramlık)
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 4 çorba kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet yeşil elma
- 3 yemek kaşığı keten tohumu
- Yarım su bardağı hindistan cevizi tozu
Üzeri İçin:
- 1 salkım üzüm
- 8-10 yaban mersini
- 1-2 çilek
Yulaflı Unsuz Fit Pasta Nasıl Yapılır?
- Yulaflar rondoya alınıp 1 dakika çekilir hafif taneli kalacak şekilde.
- Hurmalar ılık suda 10-15 dakika kadar yumuşaması için bekletilir. Daha sonra çekirdeklerini çıkartıp mutfak robotunda iyice püre haline gelene dek çekilir ve yulaf ezmesinin üzerine eklenir.
- Hindistan cevizi yağı, pekmez, tarçını ve tuz, keten tohumu, kuru üzüm kaseye ekleyip bütün malzemeler iyice karıştırılır.
- Önce kaşıkla daha sonra elle iyice harmanlanır.
- Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı yerleştirip üzerine yaklaşık 18 cm çapında bir halka veya kelepçeli kalıbın kelepçesini koyulur.
- Etrafı hafifçe hindistan cevizi yağı ile yağlanır. Hazırlanan karışımın 3'e ayrılır 1’i kalıba bastırarak yayılır ve 140 derecede önceden ısıtılmış alt üst ve fırında 25 dakika pişirilir.
- Kalan karışım da aynı şekilde 2 kere daha pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra ılık ve yumuşakken, kenarlarından ve üzerinden dikkatlice hafif bastırarak kalıptan çıkarılır.
- Labne, bal ve tarçın iyice karıştırılır yaklaşık 15-20 dakika soğuması ve sertleşmesi için dolapta soğutulur.
- Elmalar ikiye kesilir ve olabildiğince ince dilimlenir. Yarım çay kaşığı tarçınla ovulup 10 dakika kadar bekletilir.
- Yulaflı pastanın ilk katı servis edeceğiniz tabağa alınır. Üzerine labne karışımının bir kısmı sürülür, spatula ile güzelce düzeltilir.
- Daha sonra tarçınlı elma dilimlerini yerleştirilir. Üzerine ikinci katı koyulur ve aynı şekilde bu işlem diğer katlar içinde devam eder.
- Son kata gelindiğinde kalan sosun tamamı güzelce kenarlarından akacak şekilde dökülür ve spatula yardımı ile güzelce düzeltilir.
- Son olarak üzerine arzuya göre salkım üzüm, yaban mersini, çilek ve tarçın dökülür.
- Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletilip daha sonra servise hazır hale gelmiş olur.
lezzet
|
|
|