25.Temmuz.2022
|
#1
|
|
Latte Pasta
Latte Pasta Tarifi İçin malzemeler
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta sarısı
- 120 gr şeker
- 180 gr un
- 5 gr vanilin
- 6 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 5 adet yumurta beyazı
- 70 gr şeker
Kreması için;
- 900ml süt
- 100 ml su
- 100 gram şeker
- 60 gr un
- 25 gr nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 5 gr vanilin
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 10 gr tereyağı
Üzeri için;
- 200 gram beyaz çikolata
- 20 ml krema
- 70 gram bitter çikolata
- Kırık fındık
- Ara katmanlar için;
- 1 su bardağı süt içerisinde eritilmiş kahve
Latte Pasta Nasıl Yapılır?
- Yumurta beyazları bir kap içerisinde çırpılmaya başlanır, bir yandan 70 gr şeker eklenerek devam edilir.
- Yumurta beyazı kabararak beyaz bir köpük haline geldikten sonra hazır demektir.
- Yumurta sarıları 120 gr şekerle birlikte rengi açılana ve hacimi artana kadar çırpılır.
- Üzerine un, vanilin eklenir. Hafifçe karışana kadar çırpılır.
- Su içerisine granül kahve çözdürülür ve eklenerek çırpılmaya devam edilir.
- Yumurta beyazı yumurta sarısına bir spatula yardımı ile yavaş yavaş eklenir.
- Hacmini yok etmeden nazikçe karıştırılır.
- Hazırlanan pandispanya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülerek 180 derecede 20 dakika pişirilir.
- Kreması süt ve vanilya ocağa alınarak kaynatılır.
- Bir kaba yumurta, un, nişasta, şeker, kahve ve su eklenerek çırpılır.
- Kaynayan süt yavaş yavaş bu karışıma eklenerek sıcaklıkları dengelenir, bütün malzemeler geri ocağa alınarak kıvam alana kadar pişirilir.
- Kıvam alan kremaya tereyağı eklenerek soğumaya bırakılır.
- Üzeri için çikolatalar benmari usulü eritilir. Beyaz çikolatanın içerisine krema eklenerek çırpılır.
- Kek kare kare kesilerek kahveli karışım ile ıslatılır.
- Üzerine krema dökülür ve ikinci bir kek kapatılır. Hazırlanan pastanın üzerine beyaz çikolata dökülerek etrafı kaplanır. Kenarları fındığa bulanır. Üzerine bitter çikolata dökülerek şekil verilir.
- Pasta dinlendirildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Latte Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Beyaz çikolata çok hassastır, eritirken sıcaklığına dikkat ederek ve karıştırarak eritiniz.
- Pasta bir gün beklerse daha lezzetli olacaktır.
- Pastayı yaparken bütün malzemelerin oda sıcaklığında olduğuna emin olun.
lezzet
|
|
|