IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen meLanie

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04.Eylül.2025   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Kıymalı Göçmen Böreği


Malzemeler

Hamuru için
1.15 kg un
700 gr su
20 gr tuz
65 gr sıvı yağ


İç harcı için
2 adet orta boy soğan
1 gr karabiber
1 gr pul biber
4 gr tuz
400 gr kavrulmuş kıyma


Yapılışı: Un, tuz ve suyu bir kabın içine alarak hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurları 10 eşit parçaya bölün ve beze halinde yuvarlayın. Bezeleri biraz unladıktan sonra merdane ile ortalama 10 cm çapında açın ve üzerlerini sıvı yağ ile yağlayın. Yağladığınız bezeleri üst üste gelecek şekilde tepsiye dizin. 2 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Yağladığınız 2 bezeyi üst üste koyun, üzerlerini hafif bastırın. Sonra elle çekerek yuvarlak şekilde açın. Açtığınız yufkanın üzerini tekrar sıvı yağla yağlayın. Yufkanın bir tarafına iç malzemesini koyun ve rulo haline getirin. Rulo yaptığınız hamurları tepsilere (ister yuvarlak, ister dikdörtgen) koyun. Bitmiş böreğin üzerini tekrar sıvı yağla yağlayın. İç harcın hazırlanışı; Önce 2 adet orta boy soğanı küp şeklinde doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocakta kavurun. Üzerine yaklaşık 400 gr kavrulmuş kıyma ekleyin. En son karabiber ve pul biber ekleyin, güzelce harmanlayın. Hazırladığınız böreği 180 derecede, 25-30 dakika, üstü kızarana kadar pişirin.

Click the image to open in full size.


aLinti
Merhamet bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık