IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 5 Gün önce   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Çilekli Krep


Çilekli Krep için Malzemeler
Krep için
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı un

Kreması için
200 ml krema
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Arası ve üzeri için

Çilek
Pudra şekeri


Çilekli Krep Nasıl Yapılır
Krep için, yumurtalar, süt, eritilmiş tereyağı ve vanilya esansını geniş bir kasede çırpın.
Pudra şekeri ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edecek şekilde bir spatula yardımıyla karıştırın.
Hafif yağladığınız bir tavaya harçtan bir kepçe kadar yayın. Tüm harç bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Kreması için krema ve pudra şekerini geniş bir karıştırma kabına alın. Krema hafif katılaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Kremayı pişen kreplerin arasına sürün. Üzerine çilek dilimleri yerleştirip üçgen elde edecek şekilde kapatın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.




Püf Noktası
Kreplerin yapışmaması için krep tavası kullanabilirsiniz.
Yumurta büyüklüğü ve oda sıcaklığı gibi bir çok etken tarif yapımında değişikliğe yol açabilir. Gerekirse un miktarını arttırın. Krep hamuru kıvam olarak pankek hamuruna göre cıvık olmalıdır.
Yumuşak uçlu bir spatula ile kreplerinizi çevirebilirsiniz.
Pişirme esnasında bir tarafın tamamen piştiğinden emin olun ve diğer tarafa çevirin. Aksi takdirde krepler dağılmaya başlayacaktır.
Yumurta büyüklüğü ve oda sıcaklığı gibi bir çok etken tarif yapımında değişikliğe yol açabilir. Gerekirse un miktarını arttırın. Krep hamuru kıvam olarak pankek hamuruna göre cıvık olmalıdır.



aLinti
  Alıntı ile Cevapla

 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık