25.Ağustos.2022
|
#1
|
|
Dağ Mantarlı Kiş
ğ Mantarlı Kiş Tarifi İçin malzemeler
Kiş hamuru için:
- 120 gr soğuk tereyağı
- 260 gr un
- 4 yemek kaşığı soğuk su
- 1 adet yumurta sarısı
İç harç için:
- 500 gr dağ mantarı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 200 ml sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 2 dal kekik
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar
Dağ Mantarlı Kiş Nasıl Yapılır?
- Tart hamuru için tereyağı küp küp kesilir. Soğuk olduğundan emin olunmalıdır.
- Un içerisine tereyağı koyularak parmak uçları ile tereyağı una yedirilir.
- Kalan hamur malzemeleri eklenerek yoğurulur.
- Hamur 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Hamur ince açılır ve tart kalıbına yerleştirilir. Fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır ve üzerine yağlı kağıt ile ağırlık koyulur.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir, ardından ağırlık kaldırılır ve 5 dakika daha pişirilir.
- Fırından çıkartılır ve ılımaya bırakılır.
- Harç için zeytinyağı ısıtılır, yemeklik doğranan soğan kavrulur.
- Mantarlar dilimlenir ve soğanların yanına eklenir. Piştikten sonra ılımaya bırakılır.
- Bir kap içerisinde krema, yumurta, peynir, mantarlar, kekik, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır.
- Kiş içerisine yerleştirilir ve 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|