25.Ağustos.2022
|
#1
|
|
Zeytinli Açma
ytinli Açma Tarifi İçin malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 g kuru maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı dilim zeytin
- 2 adet yumurta sarısı
Üzeri için
Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?
- Un, şeker ve tuzu birlikte bir kapta, tereyağı hariç diğer sıvı malzemeleri de birlikte başka bir kapta karıştırın.
- Kuruların içerisine sıvıları katarak yoğurmaya başlayın ve hamur elastik bir hale gelene kadar yaklaşık 6 dakika makinada, makinanız yoksa 15 dakika el ile yoğurun.
- Hamuru 8 parçaya bölün ve teker teker tezgah üzerinde açın ve yağlayın. Çok ince bir hamur elde edene kadar esneterek açmaya devam edin.
- Her hamurun arasına zeytin dilimlerini yerleştirin ve rulo yaparak kapatın.
- Daha sonra kendi çevresinde havlu büker gibi döndürerek bükün ve uçlarını halka şeklinde birleştirip gül böreği yapar gibi katlayarak tepsiye yerleştirin.
- Üzerini naylon ile kapatarak 50 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra iyice çırpılmış yumurta sarısını sürün ve çörek otuyla süsleyerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
lezzet
|
|
|