IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Zeytinli Açma


ytinli Açma Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 g kuru maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı dilim zeytin
  • 2 adet yumurta sarısı
Üzeri için
  • Çörek otu


Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?


  • Un, şeker ve tuzu birlikte bir kapta, tereyağı hariç diğer sıvı malzemeleri de birlikte başka bir kapta karıştırın.
  • Kuruların içerisine sıvıları katarak yoğurmaya başlayın ve hamur elastik bir hale gelene kadar yaklaşık 6 dakika makinada, makinanız yoksa 15 dakika el ile yoğurun.
  • Hamuru 8 parçaya bölün ve teker teker tezgah üzerinde açın ve yağlayın. Çok ince bir hamur elde edene kadar esneterek açmaya devam edin.
  • Her hamurun arasına zeytin dilimlerini yerleştirin ve rulo yaparak kapatın.
  • Daha sonra kendi çevresinde havlu büker gibi döndürerek bükün ve uçlarını halka şeklinde birleştirip gül böreği yapar gibi katlayarak tepsiye yerleştirin.
  • Üzerini naylon ile kapatarak 50 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
  • Mayalandıktan sonra iyice çırpılmış yumurta sarısını sürün ve çörek otuyla süsleyerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
lezzet


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık