30.Kasım.2023 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
29.11.2023 Günün Yemeği
Nohut Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış) 250 gram kuşbaşı et 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 2 adet soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber Nohut Yahnisi Tarifinin Püf Noktası Pişme süresi değişiklik gösterebilir. Nohut Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır? Nohutları bir gece öncesinden ıslatın.Ertesi gün temiz su ekleyerek kaynamaya bırakın,üstünde oluşan köpüğü alın ve süzgeçten geçirin. Düdüklü tencerenize eti alın ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyunu çeken etin üzerine yağı ve küp küp doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Soğanların rengi dönünce salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından nohutları ekleyin. Üzerini iki parmak gecene kadar su ilave ederek düdüklü tencerenizi kapatın.20 dakika kadar pişirin. Ardından tencerenin kapağını dikkatlice açıp servis edin. Afiyetler olsun. |
|
|