Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.Kasım.2023   #1
Çevrimdışı
BeSte Konuyu Baslatan
29.11.2023 Günün Yemeği


Nohut Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler
2
su bardağı
nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
250
gram
kuşbaşı et
2
yemek kaşığı
tereyağı
1
yemek kaşığı
biber salçası
2
adet
soğan
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
pul biber



Nohut Yahnisi Tarifinin Püf Noktası
Pişme süresi değişiklik gösterebilir.


Nohut Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Nohutları bir gece öncesinden ıslatın.Ertesi gün temiz su ekleyerek kaynamaya bırakın,üstünde oluşan köpüğü alın ve süzgeçten geçirin.
Düdüklü tencerenize eti alın ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Suyunu çeken etin üzerine yağı ve küp küp doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.

Soğanların rengi dönünce salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.

Ardından nohutları ekleyin.
Üzerini iki parmak gecene kadar su ilave ederek düdüklü tencerenizi kapatın.20 dakika kadar pişirin.
Ardından tencerenin kapağını dikkatlice açıp servis edin. Afiyetler olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet