19.Kasım.2023 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
18.11.2023 Günün Yemeği
Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
300 gram kuzu eti 2 litre su 4 adet patates 2 su bardağı haşlanmış nohut (diri) 2 çay kaşığı tuz 3 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı Gaziantep Pazarı Un yerel-uretici-ikon Sosu İçin: 2 yemek kaşığı Gazi Sofra Antep Sade Yağ yerel-uretici-ikon 1 tatlı kaşığı Antep Yöresel Ürünler Haspir yerel-uretici-ikon Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Yoğurtlu patates yemeği için kuzu etlerini nohut büyüklüğünde küpler halinde doğrayın ve düdüklü tencerede soğuk su ile birlikte yaklaşık 30 dakika haşlayın. Patatesleri iri küpler halinde kesin. Etler düdüklü tencerede piştikten sonra ağzı açık şekilde kaynatmaya devam edin. Tencereye patatesleri, nohutları ve tuzu ekleyip patatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişmeye bırakın. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz olana kadar çırpın. Karışıma tenceredeki sıcak et suyundan azar azar ekleyip karıştırın. Yoğurtlu karışımı ayrı bir tencereye alın, et suyundan da taneleri süzerek eklemeyi sürdürerek ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Sos koyulaşınca taneleri de yemeğe ekleyin. Üzeri için ufak bir tavada sade yağı kızdırın. Haspiri içine ekleyin, ocaktan alıp yemeğin üzerine dökün. Sosla da kızık ateşte 1-2 dakika piştikten sonra yoğurtlu patatesi servis edin. Afiyet olsun. |
|
|