IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
18.11.2023 Günün Yemeği


Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
300
gram
kuzu eti
2
litre
su
4
adet
patates
2
su bardağı
haşlanmış nohut
(diri)
2
çay kaşığı
tuz
3
su bardağı
yoğurt
1
adet
yumurta
2
yemek kaşığı
Gaziantep Pazarı Un
yerel-uretici-ikon
Sosu İçin:
2
yemek kaşığı
Gazi Sofra Antep Sade Yağ
yerel-uretici-ikon
1
tatlı kaşığı
Antep Yöresel Ürünler Haspir
yerel-uretici-ikon



Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu patates yemeği için kuzu etlerini nohut büyüklüğünde küpler halinde doğrayın ve düdüklü tencerede soğuk su ile birlikte yaklaşık 30 dakika haşlayın.
Patatesleri iri küpler halinde kesin. Etler düdüklü tencerede piştikten sonra ağzı açık şekilde kaynatmaya devam edin. Tencereye patatesleri, nohutları ve tuzu ekleyip patatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişmeye bırakın.
Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz olana kadar çırpın. Karışıma tenceredeki sıcak et suyundan azar azar ekleyip karıştırın.
Yoğurtlu karışımı ayrı bir tencereye alın, et suyundan da taneleri süzerek eklemeyi sürdürerek ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Sos koyulaşınca taneleri de yemeğe ekleyin.
Üzeri için ufak bir tavada sade yağı kızdırın. Haspiri içine ekleyin, ocaktan alıp yemeğin üzerine dökün.
Sosla da kızık ateşte 1-2 dakika piştikten sonra yoğurtlu patatesi servis edin. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık