IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://ircforumda.net/)
-   Günün Yemeği (https://ircforumda.net/gunun-yemegi/)
-   -   18.11.2023 Günün Yemeği (https://ircforumda.net/gunun-yemegi/53373-18112023-gunun-yemegi.html)

BeSte 19.Kasım.2023 09:59

18.11.2023 Günün Yemeği
 
Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
300
gram
kuzu eti
2
litre
su
4
adet
patates
2
su bardağı
haşlanmış nohut
(diri)
2
çay kaşığı
tuz
3
su bardağı
yoğurt
1
adet
yumurta
2
yemek kaşığı
Gaziantep Pazarı Un
yerel-uretici-ikon
Sosu İçin:
2
yemek kaşığı
Gazi Sofra Antep Sade Yağ
yerel-uretici-ikon
1
tatlı kaşığı
Antep Yöresel Ürünler Haspir
yerel-uretici-ikon



Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu patates yemeği için kuzu etlerini nohut büyüklüğünde küpler halinde doğrayın ve düdüklü tencerede soğuk su ile birlikte yaklaşık 30 dakika haşlayın.
Patatesleri iri küpler halinde kesin. Etler düdüklü tencerede piştikten sonra ağzı açık şekilde kaynatmaya devam edin. Tencereye patatesleri, nohutları ve tuzu ekleyip patatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişmeye bırakın.
Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz olana kadar çırpın. Karışıma tenceredeki sıcak et suyundan azar azar ekleyip karıştırın.
Yoğurtlu karışımı ayrı bir tencereye alın, et suyundan da taneleri süzerek eklemeyi sürdürerek ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Sos koyulaşınca taneleri de yemeğe ekleyin.
Üzeri için ufak bir tavada sade yağı kızdırın. Haspiri içine ekleyin, ocaktan alıp yemeğin üzerine dökün.
Sosla da kızık ateşte 1-2 dakika piştikten sonra yoğurtlu patatesi servis edin. Afiyet olsun.


Forum Saati: 18:54. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.