12.Eylül.2022
|
#1
|
|
Keşkekli Kuzu Tandır
Keşkekli Kuzu Tandır Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet kuzu ön kol (2 kg)
- 150 g havuç (İri doğranmış)
- 150 g patates (İri doğranmış)
- 200 g kırmızı biber (İri doğranmış)
- 75 g tereyağı (Küçük doğranmış)
- 5 g taze biberiye
- 1-2 adet defne yaprağı
- 35 ml zeytinyağı
- 2-3 adet tane karabiber
- 30 g kaya tuzu
Keşkek için
- 150 g dövme buğday (1 gün suda bekletilmiş)
- 50 g nohut (1 gün suda bekletilmiş)
- 500 ml et suyu
- 30 g tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tatlı toz biber
Keşkekli Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?
- Eti döküm bir tavaya alarak mühürleyin. Fırın tepsisine önce folyo daha sonra yağlı kağıt serin ve et ile sebzeleri yerleştirin.
- Üzerine kaya tuzu, taze biberiye, defne yaprağı, tane karabiber, zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 3 saat pişirin.
- Nohut ile buğdayın suyunu süzün ve bir tencereye aldıktan sonra et suyu ve baharatları ilave ederek yaklaşık 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Pişirirken aralıklarla bir tahta kaşık ile karıştırın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra keşkeğin üzerine dökün.
- Pişirdiğiniz kuzu tandır ve keşkeki sunum tabağına alarak sıcak servis edin. Arzu ederseniz közlenmiş domates ve biber ile süsleyebilirsiniz.
lezzet
|
|
|