02.Ekim.2022 | #1 |
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~ |
İtalyan mutfağından Fettuccine Con Salmone
Malzemeler
1 paket fettuccine 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 doğranmış soğan 2 diş doğranmış sarımsak 400 gram somon 400 ml krema Dereotu Yarım çay bardağı beyaz şarap (Opsiyonel) İri taneli karabiber Maldon tuz 50 gram toz parmesan Hazırlanışı Doğranmış sarımsakları ve soğanları zeytinyağında altın sarısı olana kadar çevirin. Dilerseniz yarım çay bardağı beyaz şarap ekleyip karıştırın ve şarabı uçurun. Somonu küçük parçalara ayırarak tavaya ekleyin, biraz çevirin ve ardından kremayı ekleyin. Krema kaynadıktan sonra incecik doğranmış dereotunu ve tat vermesi için karabiber ekleyin. Maldon tuz ekleyerek pişirmeye bırakın. Somonlar pişer pişmez haşladığınız makarnayı sos tenceresinin içine ekleyin ve yavaşça karıştırarak 30 saniye pişirin. Parmesan peyniriyle servis edin. Afiyetle |
|
|