19.Eylül.2022
|
#1
|
|
Alman Usulü Et Rouladen (almanya mutfağı)
man Usulü Et Rouladen Tarifi İçin malzemeler
- 2 yemek kaşığı dijon hardal
- 110 gr yuvarlak et, dövülmüş
- ½ adet kıyılmış soğan
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 8 dilim pastırma
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 440 ml sıcak su (et suyu da olabilir)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı ekşi krema
Alman Usulü Et Rouladen Nasıl Yapılır?
- Her et parçasının içerisine hardal, soğan, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber serpin. İçlerine dilim pastırma koyarak rulo şeklinde yuvarlayın. Kürdan ile sabitleyin.
- Yağı tavaya alın ve ısıtın. Etlerin her yüzeyi kızarana kadar pişirin.
- Et kızardığı zaman su ekleyerek yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
- Et rulolarını tavadan çıkartın.
- Nişasta ve et suyundan birkaç kaşığı bir kapta çırpın ve tavaya geri alarak sos kıvam alana kadar pişirin.
- Ekşi krema ilave ederek hızla karıştırın ve altını kapatın.
- Etlerin üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|