IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Pakhlava (azerbaycan mutfağı)


Pakhlava Tarifi İçin malzemeler


Hamuru için:
  • 30 gr maya
  • 1 yumurta
  • 500 ml süt
  • 900 gr un
  • 200 gr eritilmiş tereyağı
  • 150 ml ayrıca süt
  • Bir tutam tuz
Harç için:
  • 500 gr ceviz içi, kabuksuz
  • 500 gr şeker
  • 10 gr kakule
Şerbet için:
  • 400 ml su
  • 200 gr şeker
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Ek olarak:
  • 400 gr tereyağı, eritilmiş


Pakhlava Nasıl Yapılır?


  • Ceviz içleri ve şeker birleştirerek ufalayın.
  • Ilık süt içerisine mayayı ekleyerek eritin. Hamur için yumurta, süt ve tereyağı dışında kalan malzemeleri birleştirerek yoğurun. Yaklaşık yarım saat mayalanmasını bekleyin.
  • Yağı eritin ve içerisine ayrıca olan sütü ekleyin.
  • Yarım saat sonunda yumurta, yağ ve sütü hamurun içerisine ekleyerek yoğurun. Yarım saat daha dinlendirmeye bırakın.
  • Şeker ve cevizin içerisine öğütülmüş kakuleyi ekleyerek iyice karıştırın.
  • Hamuru 13 beze haline getirin ve incecik açın.
  • Tepsiyi yağlayın ve açtığınız her hamuru üst üste koyarak her katı yağlamaya devam edin.
  • Arada iki kata harç koymayı unutmayın.
  • Üzerini dikdörtgen şekilde kesin ve yumurta sarısı sürün. Üzerlerine ceviz yerleştirebilirsiniz.
  • 200 derecede 10 dakika pişirin, biraz tereyağı ekleyerek tekrar fırına verin. 20 dakika sonra çıkartın.
  • Şerbet için var olan limon suyu dışındaki bütün malzemeleri tencereye alarak pişirin. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyerek kapatılır.
  • Şerbet döküldükten sonra 10 dakika daha fırınlanır ve ılıdıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.


lezzet


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık