17.Eylül.2022
|
#1
|
|
Aletria (portekiz mutfağı)
Aletria Tarifi İçin malzemeler
- 450 gr ince spagetti makarna
- 400 gr şeker
- 480 ml süt
- 3 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çubuk tarçın
- 1 parça limon kabuğu
Aletria Nasıl Yapılır?
- Su kaynatın ve kaynayan suda makarnaları tamamen pişene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Süzün.
- Ayrı bir tencerede süt, şeker, tereyağı, çubuk tarçın ve limon kabuğu rendesini kaynatın.
- Kaynayan sütü makarna ile birleştirin ve kıvam alana kadar kaşıkla karıştırarak pişirin.
- Tarçın çubuğu ve limon kabuğunu çıkartın.
- Yumurtaları çırpın ve makarnalara ekleyin. Hızlıca çırpın.
- Tabaklara servis edin ve toz tarçın ile süsleyin. Afiyet olsun.
Aletria Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Yumurta sarılarını ekledikten sonra hızlı davranmanız gerekir aksi takdirde yumurta sarıları pişecektir.
lezzet
|
|
|