IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
4 Otlu Midye Salması


4 Otlu Midye Salması Tarifi İçin malzemeler


  • 4 otlu midye salması
  • 45-50 adet midye
  • 1,5 kg soğan (Küp doğranmış)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 çay kaşığı tuz
Yeşil bulgur karışımı için
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet nane
  • 1/2 demet roka
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 10-12 adet kurutulmuş domates (İnce ve küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı


4 Otlu Midye Salması Nasıl Yapılır?


  • Midye dolma için pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanı ilave ederek kavurduktan sonra dereotu, pirinç, kuş üzümü, fıstık, şeker, yenibahar, karabiber, tarçın, tuz ve 1.5 bardak suyu ilave ederek soteleyin.
  • Son olarak 1.5 su bardağı su daha ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Midyeleri bıçakla kazıyarak temizleyin. Özellikle midyeler üzerinde sakal denilen kırçılların kalmadığından emin olun.
  • İyice yıkayıp kabuklarını bıçakla açın. İçlerini temizleyip tekrar yıkayın. Hazırladığınız dolma içini midyelere doldurup kapaklarını kapatın.
  • Tencerenin dibine bir demet maydanozu saplarıyla birlikte yayın. Üzerine midyeleri yerleştirin. Kalan 3 bardak suyu ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve maydanozla süsleyin.
  • Bulguru sıcak su ile ağzı kapalı bir kabın içerisinde demlenmeye bırakın. Bulgur sıcak suyu tamamen çekinceye kadar dinlendirin ve ardından bulguru kontrol edin.
  • Tüm yeşillikleri ayrı bir kabın içerisinde karıştırdıktan sonra bulgur ve yeşillikleri harmanlayın ve üzerine zeytinyağı ile nar ekşisi gezdirip karıştırın.
  • Yeşil bulgur karışımını servis tabağının zeminine yayın. Üzerine midye dolmaları yerleştirin. Son olarak kuru domates parçaları ve nar ekşisi gezdirerek servis edin.

lezzet

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık