27.Ağustos.2022
|
#1
|
|
4 Otlu Midye Salması
4 Otlu Midye Salması Tarifi İçin malzemeler
- 4 otlu midye salması
- 45-50 adet midye
- 1,5 kg soğan (Küp doğranmış)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 demet dereotu (İnce kıyılmış)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 4.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3-4 dal maydanoz
- 1 adet limon
- 2 çay kaşığı tuz
Yeşil bulgur karışımı için
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet nane
- 1/2 demet roka
- 2 su bardağı ince bulgur
- 10-12 adet kurutulmuş domates (İnce ve küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 Otlu Midye Salması Nasıl Yapılır?
- Midye dolma için pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
- Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanı ilave ederek kavurduktan sonra dereotu, pirinç, kuş üzümü, fıstık, şeker, yenibahar, karabiber, tarçın, tuz ve 1.5 bardak suyu ilave ederek soteleyin.
- Son olarak 1.5 su bardağı su daha ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Midyeleri bıçakla kazıyarak temizleyin. Özellikle midyeler üzerinde sakal denilen kırçılların kalmadığından emin olun.
- İyice yıkayıp kabuklarını bıçakla açın. İçlerini temizleyip tekrar yıkayın. Hazırladığınız dolma içini midyelere doldurup kapaklarını kapatın.
- Tencerenin dibine bir demet maydanozu saplarıyla birlikte yayın. Üzerine midyeleri yerleştirin. Kalan 3 bardak suyu ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve maydanozla süsleyin.
- Bulguru sıcak su ile ağzı kapalı bir kabın içerisinde demlenmeye bırakın. Bulgur sıcak suyu tamamen çekinceye kadar dinlendirin ve ardından bulguru kontrol edin.
- Tüm yeşillikleri ayrı bir kabın içerisinde karıştırdıktan sonra bulgur ve yeşillikleri harmanlayın ve üzerine zeytinyağı ile nar ekşisi gezdirip karıştırın.
- Yeşil bulgur karışımını servis tabağının zeminine yayın. Üzerine midye dolmaları yerleştirin. Son olarak kuru domates parçaları ve nar ekşisi gezdirerek servis edin.
lezzet
|
|
|