28.Nisan.2020 | #1 |
Çevrimdışı
|
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı patlıcan dolması tarifi için malzemeler 1 kg patlıcan 1 su bardağı zeytinyağı 2 su bardağı pirinç 3 soğan 3 domates 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 kahve fincanı dolmalık fıstık 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yeni bahar 1 çay kaşığı karabiber 1 demet nane Yarım demet maydanoz Yarım dmet dereotu 10 kiraz domates 1 tatlı kaşığı köri Tuz Zeytinyağlı patlıcan dolması Nasıl Yapılır Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini oyarak çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün. İçlerini hafifçe tuzlayıp 5-10 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup rendeleyin. Yeşillikleri temizleyip saplarını ayırın ve yaprak kısımlarını kıyın. Baharatı bir kapta harmanlayın. Kuş üzümlerini ılık suda yumuşaması için bekletin. Soğanları zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Domates, iki bardak ılık su, tuz ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Ateşten alıp fıstık, kuş üzümü, baharat ve yeşillikleri ilave edip ılınmaya bırakın. Patlıcanların içini pirinçli harçla doldurun. Kiraz domatesleri patlıcanların üst kısımlarını örtecek şekilde yerleştirin. Geniş ve tabanı düz bir tencereye yeşilliklerin sap kısımlarıyla döşeyin. Dolmaları dizin. 1 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı köriyi karıştırıp tencerenin kenarından dökün. Dolmaların üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Orta hararetli ısıda 25-30 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın. |
|
|