26.Ağustos.2022 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
Karadeniz Usulü Keşkek Tarifi
MALZEMELERİ:
1 adet bütün tavuk 2 su bardağı aşurelik buğday 2 adet kuru soğan 2 çay kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı tuz 8 su bardağı tavuk suyu ÜZERİ İÇİN: 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı pul biber YAPILIŞI: (1) Buğdayı derin bir kaba alıp iyice yıkayın ve üzerini örtecek kadar kaynar su döküp bir gece bekletin. (2) Tavuğun içini ve dışını akan suyun altında yıkayıp suyunu süzün. Soğanları soyup yıkayın. Tavuğu büyük bir tencereye alın. Sırasıyla tuz, karabiber ve soğanı ekleyin. Üzerine 10 bardak sıcak su (tavuğun üzerini 1-2 parmak geçecek kadar) ilave edin ve kısık ateşte 45 dakika haşlayın. Pişen tavuğu tencereden alıp derisini çıkartın. Ellerini kemiklerinden ayırın, didikleyin, suyunu süzerek çukur bir kaba alın. (3) Akşamdan suda beklettiğiniz buğdayı ocağın üzerine alın ve bir taşım kaynatın. (4) Kaynayan aşurelik buğdayın üzerine 8 su bardağı tavuk suyu, didiklenmiş tavuk etleri, 2 tatlı kaşığı tuz, karabiber ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak 70 dakika pişirin ve ocaktan alın. (5) Pişen keşkeği tahta kaşıkla tavuk etleri tel tel olana kadar tencerede alttan üste doğru karıştırıp servis tabağına alın, ürerini kaşığın tersiyle düzeltin ve kaşığın ucu ile şekillendirin. (6) Sosu için tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Pul biberi ekleyip karıştırın, bekletmeden keşkeğin üzerine gezdirerek döküp sıcak servis yapın. |
|
|