IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Ağustos.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Antep Mutfagı:Öz Çorbası


Öz Çorbası

MALZEME;
2 su bardağı dövme
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 adet tavuk budu yada göğsü
1 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Tuz ve yeterince su
TARİFİ:
Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konur.Bir taşım kaynayınca altı kapatılarak bir gece bekletilir.Ertesi gün tekrar ocağa alınarak iyice pişirilir.Daha sonra süzgeçten geçirilir.Pişen tavuğun suyu süzülmüş olan dövemeye konur.Tavuk etleri iyice didikleyerek çorbaya konur.Süzülmüş yoğurdun içine yumurta akı konarak bir kapta iyice çırpılır.Kısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılır.Isınınca hazırlanan çorba yoğurda yavaşça ilave edilir.Pişen çorba ocaktan alınır.Bir tavada yağ iyice kızdırılır,içine kırmızıbiber eklenerek çorbanın üzerine dökülür.Çorba servise hazırdır
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık