18.Haziran.2022 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
Adapazarı Islama Köfte
Dışarıda yediğiniz ıslama köfteyi unutun! Evinizde kolayca yapabileceğiniz ve Adapazarı'nın unutulmaz lezzeti olan ıslama köfteyi mutlaka deneyin. İşte ıslama köfte tarifi...
Malzemeler: -500 gram kıyma -1 adet kuru soğan -1 su bardağı ekmek içi -1 yemek kaşığı süt -1 silme tatlı kaşığı tuz -1 tatlı kaşığı kimyon -1 silme tatlı kaşığı karabiber -2 yemek kaşığı sıvı yağ Sunum için: -18 dilim ekmek -2 yemek kaşığı tereyağı -1 tepeleme tatlı kaşığı toz kırmızı biber -5 su bardağı su -1 adet et bulyon Nasıl yapılır? -Köfte için gereken kıymayı derince bir kaba alın, içerisine soğanı rendeleyin ve gereken diğer malzemeleri de ekledikten sonra güzelce yoğurun. -İyice yoğurduğunzu köfte harcını, streç filmle kapatın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. -Köfte harcı iyice dinlendikten sonra şekillendirin ve ızgara da ya da az yağda kızartın. -Köfteler pişerken, diğer tarafta bir tencereye suyu alın, su kaynamaya başlayınca içine et bulyonu atın ve et bulyon eriyene dek karıştırın. -Küçük bir tavada tereyağını eritin ve içerisine toz kırmızı biberi atın, hızlıca birkaç kez karıştırın ve ocağın altını kapatın. -Hazırladığınız tereyağlı biberi, et suyuna boşaltın ve güzelce karıştırın. -Dilimlediğiniz ekmeklerden birer birer alın, hazırladığınzı et suyu sosuna batırın ve ızgarada her iki yüzünü de hafifçe kızartın. -Soğanları ve domatesleri dilimleyin, biberleri de yıkayın ve hepsini ızgara da hafifçe közleyin. -Servis tabağına ızgarada kızarttığınız ekmek dilimerini alın. Üstlerine sostan çok az bir miktar daha gezdirin. -Köfteleri de üzerine dizin. Ardından servis edin |
|
|