27.Ağustos.2021 | #1 |
Guest |
Kornişon Turşusu Tarifi
Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1 kilogram kornişon salatalık 1 litre su 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu 1/2 su bardağı sirke 1 tatlı kaşığı limon tuzu 5 diş sarımsak 1/2 demet dereotu 10-15 adet nohut 1 adet defne yaprağı Kornişon Turşusu Tarifinin Püf Noktası Turşu kavanozunu oda sıcaklığında ve güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza edin. 15 gün sonrasında tadına bakıp veya turşunun renginin sararmasından olup, olmadığını anlayabilirsiniz. Nohut turşuların çabuk olgunlaşmasını sağlayacaktır Kornişon Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Kornişon salatalıkları yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Turşuyu kuracağınız kavanozu kaynar suda 1-2 dakika kaynatın ve ağzı açık kurutun. Bıçak yardımıyla minik delikler açın. Turşunun içine ekleyeceğiniz suyu önce bir taşım kaynatın. Kaynayan suyun ılımasını bekleyin ve oda sıcaklığına gelince içine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi ilave edin. Kavanozun en altına temizlenmiş dereotlarının yarısını yerleştirin ve düzgünce salatalıkları yerleştirin. Kabukları soyulmuş sarımsakları ve nohutları ilave edin. Kaynayıp soğuyan suyu kepçeyle yavaş yavaş ilave edin. En son defne yaprağını da yerleştirin. Kapağı kapatmadan kalan dereotunu da ilave edin. Kapağı hafif aralık kalacak şekilde 1 saat bekletin. Hava kalmaması ve iyice karışması için, kavanozun kapağını kapatın ve 2-3 saat kavanozu ters çevirerek bekletin. 15-20 gün boyunca direkt güneş ışığı görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun! |
(View-All) Bu konuyu okuyan üyeler: 0 | |
Görüntülenecek kayıt yok. |
|
|