IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ağustos.2021   #1
DeLLy
Guest
Acı Biber Turşusu Tarifi


300
gram küçük boy
acı biber
5
diş
sarımsak
1
çay bardağı
üzüm sirkesi
1
adet
limonun suyu
1,5
yemek kaşığı
kaya tuzu
2
su bardağı
su

Acı Biber Turşusu Tarifinin Püf Noktası

Turşunun oluş süresi biberin cinsine göre ya da hava sıcaklıklarına göre farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle sık sık gözlemleyin. Farklı tatlardan hoşlanıyorsanız içerisine tane karabiber de ilave edebilir, bozulmasını ve uzun süre dayanmasını sağlamak adına nohut ve elmadan yardım alabilirsiniz.


Acı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Biberleri güzelce yıkayıp, kurulayarak turşu kurmaya başlayın.
Sarımsakların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün.
Bir kabın içinde su, sirke, tuz ve limon suyunu karıştırın.
Biberleri kavanozun içine sıkı sıkı, bastırarak dizin. Aralara doğranmış sarımsakları ilave edin.
Hazırladığınız sıvı karışımı kavanozun içine aktarın.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Güzelce çalkalayın.
Serin ve kuru bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar tadının ve renginin oturması adına bekletin.
Ardından kavanozun kapağını dikkatli bir biçimde açarak afiyetle tüketin.

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



(View-All Bu konuyu okuyan üyeler: 0
Görüntülenecek kayıt yok.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık