27.Ağustos.2021 | #1 |
Guest |
Acı Biber Turşusu Tarifi
300
gram küçük boy acı biber 5 diş sarımsak 1 çay bardağı üzüm sirkesi 1 adet limonun suyu 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu 2 su bardağı su Acı Biber Turşusu Tarifinin Püf Noktası Turşunun oluş süresi biberin cinsine göre ya da hava sıcaklıklarına göre farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle sık sık gözlemleyin. Farklı tatlardan hoşlanıyorsanız içerisine tane karabiber de ilave edebilir, bozulmasını ve uzun süre dayanmasını sağlamak adına nohut ve elmadan yardım alabilirsiniz. Acı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Biberleri güzelce yıkayıp, kurulayarak turşu kurmaya başlayın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Bir kabın içinde su, sirke, tuz ve limon suyunu karıştırın. Biberleri kavanozun içine sıkı sıkı, bastırarak dizin. Aralara doğranmış sarımsakları ilave edin. Hazırladığınız sıvı karışımı kavanozun içine aktarın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Güzelce çalkalayın. Serin ve kuru bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar tadının ve renginin oturması adına bekletin. Ardından kavanozun kapağını dikkatli bir biçimde açarak afiyetle tüketin. |
(View-All) Bu konuyu okuyan üyeler: 0 | |
Görüntülenecek kayıt yok. |
|
|