26.Temmuz.2022
|
#1
|
|
Portakal Soslu Tavuk
Portakal Soslu Tavuk Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet tavuk göğüs eti veya kemiksiz, derisiz tavuk baget
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- Kızartma yağı
Portakal sos için
- 200 ml portakal suyu (Taze sıkılmış)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1-2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı pirinç veya elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı zencefil rendesi
- 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
- 1 tutam pul biber
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası veya un
Süslemek için
- Susam ve file badem (Az sotelenmiş)
- Frank soğanı (İnce kıyılmış)
- Portakal kabuğu rendesi
Portakal Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
- Sos için gerekli tüm malzemeyi portakal kabuğu rendesi hariç küçük bir tencereye alarak karıştırın ve 2-3 dakika ısıtın.
- Mısır nişastası veya unu 2 kaşık su ile bir kasede karıştırdıktan sonra sosa ilave edin ve sürekli çırparak pişirin. Koyu ve parlak bir kıvama eriştiğinde ateşten alın ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
- Tavuk için, un, mısır nişastası, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Bir başka kaba da yumurtayı kırarak hafifçe çırpın ve tavuk parçalarını önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayın.
- Kızartma yağını tavaya alarak ısıttıktan sonra tavuk parçalarını büyüklüklerine göre ve çevirerek 3-5 dakika kızartın ve kağıt havluya alarak fazla yağını süzdürün.
- Vok tavada hazırladığınız sos ile kızarmış tavukları karıştırın ve birlikte çok az soteledikten sonra servis tabağına alarak üzerini susam, badem, frenk soğanı ve portakal rendesi süsleyerek servis edin.
lezzet
|
|
|