IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen meLanie

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Mart.2025   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Pileli Revani


Pileli Revani Malzemeleri
30 adet baklava yufkası
1 su bardağı Ayçiçek yağı
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
6 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzeri için Malzemeler
Toz Antep Fıstığı

Küçük bir sos tenceresinin içerisinde şerbet için olan malzemeleri kaynatın, ardından orta ateşte 4-5 dakika pişirin. Sonrasında limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Baklavalık yufkaları tezgaha açın, üzerine fırça ile ayçiçek yağı gezdirip sürün. Ardından bir kenarından tutup akordeon şeklinde pile pile katlayıp yağlanmış kare borcama dizin.

Geniş bir karıştırma kabı içerisinde şeker ve yumurtayı rengi hafif beyazlaşıp iyice kabarana kadar çırpın. Ardından içerisine sıvı malzemeleri ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Son olarak kuru malzemeler olan vanilya, kabartma tozu, irmiği ekleyip spatula ile karıştırın. Hazırlamış olduğunuz pile şeklindeki yufkaların üzerine irmikli harcı gezdirin. Pilelerin arasının bu harç ile dolmasını sağlayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra toz antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.







aLinti
Emre bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık