IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen meLanie

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.Mart.2025   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Baklavalı Muhallebi Kup


Baklavalı Muhallebi Kup Malzemeleri
7 – 8 adet baklavalık yufka
100 gr. tereyağı
1 avuç file antep fıstığı
Krema için Malzemeler
1 litre süt
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket soğuk krema – 200 ml.
Üzeri için Malzemeler
Antep fıstığı kreması


Baklavalık yufkaları tezgaha serin.
Üzerlerine erimiş tereyağı sürün ve katlayın.
Katladığınız yufkaları fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine file antep fıstığı serpiştirin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirin.
Pişirdiğiniz yufkaları soğutun ve elinizle kırıp bir karıştırma kabına alın.

Krema için;
Tencerenizin içine süt, yumurta sarısı, toz şeker ve buğday nişastasını alıp karıştırın.
Ardından ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi bir karıştırma kabına alın ve üzerine bir streç film kapatıp soğutun.
Bir karıştırma kabına soğuk kremayı alın ve katılaşana kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Çırptığınız kremayı soğuyan muhallebinin üzerine ekleyip karıştırın.
Hazır olan kremanızı bir sıkma torbasına alın.

Birleştirmek için;
Hazırladığınız yufkalı katmandan kuplarınızın içerisine paylaştırın.
Üzerlerine biraz daha antep fıstığı gezdirin.
Ardından hazırladığınız kremadan sıkın ve tekrar yufkalı katmandan gezdirin.
Üzerine tekrar kremadan sıkıp antep fıstığı ezmesinden gezdirip bir parça yufkayla servis edin.






aLinti
Merhamet bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık