05.Mayıs.2020 | #1 |
Çevrimdışı
|
Kazandibi
Kazandibi
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kazandibi, tavuk göğsünün karamelize edilmiş halidir. Tepsiye dökülen şekerler yakılarak tavuk göğsü ile birleşmesi sağlanır. Ana malzemeleri nişasta, pirinç unu ve süttür. Kalsiyum bakımından zengin olan bu tatlıya, Balkan ülkelerinde de yer verilir. Hafif olduğu için özellikle ramazan aylarında sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, evde kolay kazandibi nasıl yapılır birlikte görelim. Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler Malzemeler 4 su bardağı süt 1.5 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı buğday nişastası 2 çorba kaşığı pirinç unu 1 paket vanilya 15 gr margarin 1 çay bardağı file badem Tepsi için 15 gr margarin 3 çorba kaşığı tozşeker Kazandibi Nasıl Yapılır Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin. Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin. Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun. |
|
|