27.Şubat.2022 | #1 |
Çevrimdışı
|
Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare
Şekerpare Türk mutfağına Osmanlı zamanında giriş yapmış, şerbetli bir hamur işi tatlısıdır. Klasik şekerpareye lezzetli bir alternatif. Kakaolu ve haşhaşlı şekerpare lezzet dengesi ve uyumu ile damaklarda iz bırakıyor. Lezzetine doyamayacağınız klasik şekerpare tarifine göz atmayı unutmayın. Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler 250 g tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yumurta (Birinin akı ayrılacak) 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı irmik 2 tepeleme yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un 2 yemek kaşığı toz haşhaş Şurubu için 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2 çay kaşığı limon suyu Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır? Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağını derin bir yoğurma kabına alın. Yumurtalardan birinin akını ayırıp diğer yumurtaları teker teker tereyağının üzerine ekleyin. Vanilya, kakao, irmik ve kabartma tozunu katıp unu azar azar ilave edip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın ya da pişirme kağıdı serin. Haşhaşı bir tabağa yayın. Ayırdığınız yumurta akını bir başka kaseye koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra üzerlerine hafifçe bastırın. (Eğer hamur elinize yapışıyorsa elinizi sıvı yağla ıslatabilirsiniz). Hazırladığınız şekerpareleri önce yumurta akına, sonra haşhaşa bulayıp yağlı fırın tepsisine yerleştirin. İsterseniz şekerparelerin üzerini fındık ya da bademle süsleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Şurubu hazırlamak için su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve sonra ocaktan alıp ılık hale gelmesini bekleyin. Şekerpareleri fırından çıkarıp henüz sıcak haldeyken üzerine ılık şerbeti gezdirin. Tatlının şurubu çekmesi için 30 dakika bekleyip servis yapın. Püf Nokta Şerbeti iyi çekmesi için şerbetin soğuk şekerparenin sıcak olmasına dikkat edin. Şekerpare hamurunu yoğurduktan sonra dolapta 10-20 dakika bekletirseniz daha iyi sonuç alacaksınız. |
|
|