![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net ![]() |
Fırında İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz
Kalori ve karbonhidrat değeri düşük olan kuşkonmaz, protein bakımından oldukça zengin bir besindir. İçinde bulunan potasyum, fosfor mineralleri ile vücut gelişimini destekler. Diyet lifleri içerdiği için, özellikle kilo vermek isteyenlere önerilen besinler arasındadır. Kuşkonmazın faydalarından bahsettiğimize göre, ana yemek olarak sunulan fırında istiridye mantarlı kuşkonmaz yapımına geçebiliriz.
Fırında İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz için Malzemeler 4-5 adet istiridye mantarı 5-6 adet kuşkonmaz 5-6 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1-2 yemek kaşığı krema 1 tatlı kaşığı karbonat Su Çıtır ekmek karışımı: 1-2 dilim ekmek 1 tatlı kaşığı kuş üzümü 1-2 tatlı kaşığı çam fıstığı 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz Fırında İstiridye Mantarlı Kuşkonmaz Nasıl Yapılır Kuşkonmazların altlarındaki sert ve beyazımsı bölümü kesin ve kuşkonmazları soyun. 1 tatlı kaşığı karbonat ilave ettiğiniz kaynar suda, diri kalmalarına dikkat ederek kalınlıklarına göre 3-5 dakika haşlayın. Ekmekleri ufalayarak bir tavada rengi değişene kızartın. İçine kuş üzümü, çam fıstığı, portakal kabuğu rendesi ve kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın. Arzuya göre biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz İstiridye mantarı ve sarımsakları fırına girebilecek bir tavada 2-3 dakika soteleyin. Kuşkonmazları 2 veya 3’e keserek tavaya yerleştirin ve üstüne kremayı ekleyin. Üstüne değirmende çektiğiniz karabiberi ve tuzu serpin. Çıtır ekmek karışımını da tavaya alarak 170 derece sıcaklıktaki fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis edin. ![]() aLinti |
![]() |
|
|