IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Eylül.2025   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Saye Köfte Tabağı Tarifi


Saye Köfte Tabağı Tarifi
Malzemeler

Köfte harcı için:

500 gr dana döş kıyma (tek çekim)
200 gr kuzu döş kıyma (tek çekim)
200 gr kuyruk yağı
100 gr kapya biber (közlenmiş ve ince doğranmış)
5 gr tuz
Servis için:

150 gr Saye köfte harcı (hazırladığınız harçtan)
50 gr ekşi maya ekmek (ince dilimlenmiş, ızgarada kızartılmış)
40 gr domates (rendelenmiş ya da küçük küp doğranmış)
10 gr maydanoz (ince doğranmış)
40 gr soğan (piyazlık doğranmış)
4 gr sumak
2 gr kırmızı toz biber
10 ml zeytinyağı
10 ml nar ekşisi
Bir tutam tuz
Bir demet roka
Yapılışı:

Köfte harcı hazırlığı: Dana döş, kuzu döş kıyma ve kuyruk yağını derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine ince doğranmış, közlenmiş kapya biber ve tuzu ilave edin. Malzemeleri yoğurarak homojen bir kıvama getirin. Harçtan 150 gram alıp köfte formu verin. Izgarada ya da döküm tavada her iki yüzünü iyice pişirin.

Garnitür ve sunum hazırlığı: Piyazlık doğranmış soğanları sumak ve bir tutam tuz ile ovun. Domatesi rendeleyin veya minik küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırın; soğanların üzerine gezdirin. Roka yapraklarını iyice yıkayıp kurulayın ve karıştırın.

Tabağı oluşturma: Izgarada kızarttığınız ekşi maya ekmekleri tabağın altına yerleştirin. Üzerine sıcak köfteyi ekleyin. Domates, sumaklı soğan, maydanoz ve roka ile yanlarını zenginleştirin. Üzerine kızdırılmış toz kırmızı biberli yağ gezdirin.



Click the image to open in full size.

aLinti
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık