|
|
|
|
|
|
#1 |
|
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net ![]() |
Saye Köfte Tabağı Tarifi
Saye Köfte Tabağı Tarifi
Malzemeler Köfte harcı için: 500 gr dana döş kıyma (tek çekim) 200 gr kuzu döş kıyma (tek çekim) 200 gr kuyruk yağı 100 gr kapya biber (közlenmiş ve ince doğranmış) 5 gr tuz Servis için: 150 gr Saye köfte harcı (hazırladığınız harçtan) 50 gr ekşi maya ekmek (ince dilimlenmiş, ızgarada kızartılmış) 40 gr domates (rendelenmiş ya da küçük küp doğranmış) 10 gr maydanoz (ince doğranmış) 40 gr soğan (piyazlık doğranmış) 4 gr sumak 2 gr kırmızı toz biber 10 ml zeytinyağı 10 ml nar ekşisi Bir tutam tuz Bir demet roka Yapılışı: Köfte harcı hazırlığı: Dana döş, kuzu döş kıyma ve kuyruk yağını derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine ince doğranmış, közlenmiş kapya biber ve tuzu ilave edin. Malzemeleri yoğurarak homojen bir kıvama getirin. Harçtan 150 gram alıp köfte formu verin. Izgarada ya da döküm tavada her iki yüzünü iyice pişirin. Garnitür ve sunum hazırlığı: Piyazlık doğranmış soğanları sumak ve bir tutam tuz ile ovun. Domatesi rendeleyin veya minik küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırın; soğanların üzerine gezdirin. Roka yapraklarını iyice yıkayıp kurulayın ve karıştırın. Tabağı oluşturma: Izgarada kızarttığınız ekşi maya ekmekleri tabağın altına yerleştirin. Üzerine sıcak köfteyi ekleyin. Domates, sumaklı soğan, maydanoz ve roka ile yanlarını zenginleştirin. Üzerine kızdırılmış toz kırmızı biberli yağ gezdirin. ![]() aLinti |
|
![]() |
|
|