IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.Temmuz.2025   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Kinoalı Pratik Kısır Tarifi


Kinoalı Pratik Kısır Tarifi için
Malzemeler
1 su bardağı kinoa
2 su bardağı sıcak su
1 orta boy domates
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 adet salatalık
1 adet limonun suyu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Kinoalı Pratik Kısır Tarifi
Nasıl Yapılır
Kinoayı iyice yıkayıp süzün. Sıcak suyla derin bir kapta 15-20 dakika kadar haşlayıp suyunu çekmesini sağlayın.
Haşlanan kinoayı bir çatalla kabartın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Küp doğranmış domates, salatalık, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve naneyi kinoaya ekleyin.
Limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve domates salçasını ilave edin. İyice karıştırın.
Tadını kontrol edip gerekirse baharat ve limon suyunu artırabilirsiniz.


Click the image to open in full size.

Servis Önerisi
Kinoalı kısırın yanında sade yoğurt veya taze nane ve salatalıkla hazırlanan cacık, ferah bir denge oluşturur.
Kısırı marul veya kıvırcık göbek yapraklarına sararak pratik ve şık atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
Kinoalı kısır, protein ağırlıklı ana yemeklerin yanında hafif ve besleyici bir garnitür olarak harika olur.
Humus, haydari ve zeytinyağlılar gibi diğer soğuk mezelerle birlikte servis ederek zengin bir meze tabağı oluşturabilirsiniz.


Püf Noktası
Kinoa doğal olarak hafif acı bir tada sahip olabileceği için haşlamadan önce iyice yıkamak önemlidir.
Kinoayı haşladıktan sonra fazla suyun tamamen çekilmesi ve kabarması, kısırın iyi kıvamda olmasını sağlar.
Domates, salatalık, taze soğan gibi malzemelerin küçük doğranması kısırın dengeli ve homojen olmasına yardımcı olur.
Limon suyu, pul biber, kimyon gibi baharatlar kişisel tercihe göre artırılabilir ya da azaltılabilir.
Hazırladıktan sonra buzdolabında en az 30 dakika dinlendirmek, malzemelerin lezzetinin birbirine geçmesini sağlar.

aLinti
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık