IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 3 Gün önce   #1
Çevrimiçi
LUCA SİGNORELLİ (ressam)


LUCA SİGNORELLİ (ressam)

İTALYAN ressam (Luca da Cortona), 1445-50 yılına doğdu Cortona'da doğdu. Piero Della Francesca'nın öğrencisi ve çalışma arkadaşıydı. Sağlam bir anatomi bilgisi olan Antonio del Pollaiolo'nun titizliğiyle Signorelli resimlerinde sert fırça darbeleriyle dramatik bir ışık düzeni kurdu. Bu özellik Piero'nun Ombria'daki öğrencisi Perugino'nun yumuşak anlayışına ters düşer.

Birbirine tam simetrik düşen hacimler, renkler arasındaki karşıtlık, dinî veya din dışı kompozisyonlarında büyük bir gerilim yaratır. Signorelli freskçi olarak Toscana'da yüzyıl sonlarının büyük ustasıdır. "Musa'nın hayatından sahneler", "Aziz Benedictus'un hikâyesi", "Kırbaçlama" gibi eserleriyle Michelangelo'nun habercisi oldu.

Güçlü desenleri ve etkileyici çizgileriyle "Deccal ve son akıbetler" gibi eserlerinde eşsiz bir duygululuk gösterir. Bu şaşırtıcı eserlerden sonra sanatçı Cortona'ya çekildi, orada kendi halinde bir taşra atölyesi yönetti. Luca Signorelli, 1523' de doğduğu şehirde öldü.


Luca Signorelli - Kırbaçlama
Click the image to open in full size.

Luca Signorelli - Son yargı (detay)
  Alıntı ile Cevapla

 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık