18.Kasım.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı
Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı için
Malzemeler Alt taban için: 1.5 paket kepekli veya yulaflı bisküvi 2 çorba kaşığı tereyağı Üst kat için: 1 kg balkabağı 1.5 su bardağı toz şeker Ara kat için: 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 5 çorba kaşığı un 50 g tereyağı Üzeri için: İri çekilmiş ceviz içi Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır Bisküviyi rondodan geçirerek, eritilen tereyağı ile elimizle karıştırıp kenarına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirin ve buzdolabında dinlenmeye kaldırın. Kabağın üzerine toz şeker serperek 1-2 saat bekletin, suyunu çekene kadar yayvan bir tencerede pişirin ve çatalla ezip soğumaya bırakın. Muhallebi için tencereye süt, toz şeker ve unu koyun. Devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi kenara alın ve yağı ekleyerek yaklaşık 5 dakika mikserle karıştırın. Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkarın, üzerine muhallebiyi dökün ve soğumasını bekleyin. İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın, biraz beklettikten sonra üzerine kabağı yerleştirin ve tekrar buzdolabına kaldırın. Servisten önce üzerine bol ceviz serpin ve kalıptan çıkararak servis tabağına alın. Şimdiden afiyet olsun. aLinti |
|
|