IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.Kasım.2024   #1
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net
Portakal Dolgulu Mini Tartoletler


Portakal Dolgulu Mini Tartoletler için
Malzemeler Hamuru için

250 g un
50 g pudra şekeri
1 tutam tuz
120 g tuzsuz tereyağı (Çok soğuk olmalı)
1 adet yumurta (Çırpılmış)
Portakallı lor dolgusu için

4 adet yumurta sarısı
50 g pudra şekeri
120 ml portakal suyu (Yaklaşık 3 portakal)
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı mısır nişastası
75 g tuzsuz tereyağı
Çikolata ganaj için

70 g bitter çikolata
70 ml krema
Portakal Dolgulu Mini Tartoletler
Nasıl Yapılır
Mutfak robotunuzun kasesinde un, pudra şekeri ve tuzu karıştırın. Küçük küpler halinde kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve çok ince kırıntılar elde edene kadar karıştırın.
Çırpılmış yumurtayı ekleyip hamur toparlanana kadar tekrar karıştırın. Hamuru bir top haline getirin ve 2 yaprak pişirme kağıdı arasına yerleştirin ve merdane ile yaklaşık 3 mm. kalınlığında açarak düz bir tepsiye koyup buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Hamuru yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla, küçük yuvarlaklar halinde kesin. Her bir hamur parçasını, küçük muffin kalıplarına bastırarak yerleştirin ve kabarıp şekillerinin bozulmaması için tabanlarını çatalla delin. Tekrar 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Fırınınızı 160 derecede önceden ısıtın ve fırın ön ısıtma sırasında muffin kalıbını dondurucuya yerleştirin.
Her tartolet kabuğunun içine küçük bir parça pişirme kağıdı koyun ve içlerini pirinç veya fasulye ile doldurun. 15 dakika pişirip fırından alın, üzerlerindeki ağırlıkları çıkarın 15 dakika daha, altın sarısı olana kadar pişirip fırından alın.
Portakallı krema dolgusu için, portakal suyunu ve kabuğunu, yumurta sarılarını, şekeri ve nişastayı küçük bir tencereye koyup iyice çırpın.
Ardından ocağa alıp kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam için ince bir süzgeçten geçirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan tartolet kalıplarına ılık portakallı kremadan doldurun ve hava kabarcıklarını gidermek için sert bir yüzeye hafifçe vurun.
Çikolata ganaj için, bitter çikolatayı ince ince doğrayın ve ısıya dayanıklı bir karıştırma kabına koyun. Kremayı küçük bir tencerede kaynamaya başlayana kadar ısıtın ve doğranmış çikolatanın üzerine döküp eriyene kadar karıştırın.
Sıkma torbasına koyun, ucunu kesin ve portakal kremasının üzerine sıkın. En az 2 saat donması için buzdolabına kaldırın.





aLinti
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık