IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen meLanie

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.Kasım.2024   #1
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net
Szechuan Tavuğu


Szechuan Tavuğu için
Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Sos İçin:

3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi
1 yemek kaşığı Şili sosu
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı Szechuan biberi (kurutulmuş kırmızı biber)
1 tatlı kaşığı susam yağı
Üzerine:

1 kırmızı biber
1 yeşil biber
4 dal taze soğan
Susam
Szechuan Tavuğu
Nasıl Yapılır
Szechuan Tavuğu için öncelikle tavuk göğsünü küpler halinde doğrayıp bir kaseye alın.
Üzerine mısır nişastasını ekleyin ve tavukları nişastaya bulayın.
Büyük bir tavada veya wok'ta sıvı yağı ısıtın.
Tavukları ekleyin ve altın rengi alana kadar, yaklaşık 5-7 dakika kızartın.
Kızaran tavukları kağıt havlu serili bir tabağa alın.
Aynı tavada, fazla yağı süzün. Kalan yağda, rendelenmiş zencefili ve ezilmiş sarımsağı kavurun.
Soya sosu, pirinç sirkesi, Şili sosu, şeker, bal ve Szechuan biberini ekleyin ve sosu kaynamaya bırakın.
Kızarmış tavukları sosun içine ekleyin ve iyice karıştırarak tavukların sosla kaplanmasını sağlayın.
Kırmızı ve yeşil biberleri eşit büyüklüklerde doğrayıp ekleyin.
Biberler biraz yumuşayana kadar pişirin.
Szechuan Tavuğu servis tabağına alın ve üzerine doğranmış taze soğanları serpin. Dilersenizüzerine biraz susam da ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Emre bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık