IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 2 Gün önce   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Barış Manço Hal Hal Hikayesi


Barış Manço’nun fırtınalar estirdiği zamanlarda Nazan Şoray bir gün Barış Mançonun kapısını çalar. Büyük kardeş Türkan Şorayın tarihe damga vuracak filmlerde oynadığı yıllarda, küçük kardeş Nazan Şoray da müzik kariyerine yükselmektedir. Sahnelere çıkan albümler yapan Nazan Şoray kulağına bir gün hatalı da olsa bir bilgi gelir. Duyduğuna göre ortalığı kasıp kavuran şarkıların bestecisi Barış Manço artık başkalarına da şarkı vermektedir. Soluğu Barış Manço’nun evinde alan Nazan Şoray aslında böyle bir şey olmadığını öğrenir. Halbuki Nazan Şoray bir sürü Barış Manço bir tanesi seçerek eve dönmeyi hayal etmektedir.

Nazan Şoray umudunu kaybetmez ve Barış Mançoyu her gün arayarak bir şarkı ister. Bu israrlar neticesinde Barış Manço nihayet bir şarkıyı verir o şarkı 40 yıla yakın bir zamandır keyifle dinlediğimiz hal hal şarkısıdır. Nazan Şoray şarkının adını duyunca anlamını sorar. Barış Manço da ‘ayağa takılan bilezik’ der.

Doğulu kızlar takar, yürürken ses çıkarır der. Nazan Şoray’ın gözleri parlar ve fikir çok hoşuna gitmiştir. Birde şarkıyı dinleyince heyecanına şaşkınlık eklenir. Nazo gelin ayağına takar hal hal dizesinde Barış Manço, şarkıyı Nazan Şoray için yazdığını ortaya koymaktadır. Nazan Şoray u güzel şarkının ruhunu yansıtmak için hal hal aramaya koyulur fakat bulamaz. Kolyeden bozma bir hal hal yapar ve ayağına bağlar. Kariyerine büyük bir ivme kazandıran hal hal şarkısı için stüdyoya girer. 1980 yılında ‘hal hal’ ve ‘iyi diyelim iyi olalım’ 45liğinin yayınlar. Çok sevilen hal hal şarkısını söylemeye sırası bu defa Barış Manço ya gelir. 1981 yılında Barış Manço ve Kurtalan Express imzalı hal hal eğri büğrü 45 ligi çıkar. Hal hal aynı zamanda tam 31 adet 45’liği yayınlanan Barış Manço Nun kariyerindeki son 45’liği olur.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık