IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 28.Mayıs.2024   #1
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net
Ağız Sütü Nedir, Nasıl Pişirilir?


Ağız sütü, doğumdan sonra ilk 5 gün anne tarafından yavruya verilen ilk süt olarak bilinir. Kolostrum sütü olarak da bilinir. Normalden farklıdır ve sarımsı renktedir. Hafif tuzlu ve tatlı bir tadı vardır. Normal sütle karıştırılmamalıdır. Ağız sütünün bileşiminde yüksek miktarda protein ve immünoglobulin vardır. Süt yağı, normal süte göre daha düşüktür. Yüksek miktarda serum proteini içeriği için, kaynatıldığında pıhtılaşma gösterebilirler. Hamileliğin 8. ayında oluşumunu tamamlar.

Ağız Sütünün Faydaları Nelerdir?
Antikor ve immunglobulin bakımından zengindir.
Enfeksiyon içermez.
Bağırsak florası gelişimini destekler.
İçeriğinde immunglobulin A, D, G, E vardır. Bebeği her türlü virüs ve mikroptan korur.
Sarılık riskini azaltır.
Sindirim sistemini destekler.
Bebekler kolostrumun çok az miktarıyla doyabilir.
Doğumdan sonraki süreçte, ağız sütünün bir damlası bile bebek için çok faydalıdır.
Ağız Sütü Nasıl Pişirilir?
1000 ml inek sütünü tencerede kaynatın.
Kaynayan sütü yavaş yavaş 1500 ml'lik ağız sütünün üzerine ekleyin ve kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Kıvama gelince soğuk suya oturun ve soğuyana kadar karıştırmaya devam edin.



  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık