24.Mayıs.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Bolonez Sos Tarifi
Bolonez Sos Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet kuru soğan (yemeklik, ince doğranmış) 2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş) 1 adet havuç (küçük küp doğranmış) 250 gram dana kıyma 1,5 yemek kaşığı domates salçası 2 adet domates (rendelenmiş) 4 dal taze kekik 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı sıcak su Bolonez Sos Tarifi Nasıl Yapılır? Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı ekleyin ve hafif renk alana kadar soteleyin. Ufak küpler halinde doğranmış havuçları ekleyin ve kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıymayı 15 dakika kadar kavurmaya devam edin. Domates rendesi ve domates salçası ekledikten sonra soteleme işlemini renk alıp suyunu çekene kadar sürdürün. Dibinin tutmaması için aralarda karıştırmayı ihmal etmeyin. Son olarak sıcak su, tuz, karabiber ilavesiyle tatlandırdığınız sosu suyunu biraz çekene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak taze kekik yapraklarını ilave edin. Ardından sıcak olarak makarnayla buluşturun. |
|
|