Bolonez Sos Tarifi
Bolonez Sos Tarifi İçin Malzemeler
3
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
adet
kuru soğan
(yemeklik, ince doğranmış)
2
diş
sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
1
adet
havuç
(küçük küp doğranmış)
250
gram
dana kıyma
1,5
yemek kaşığı
domates salçası
2
adet
domates
(rendelenmiş)
4
dal
taze kekik
1
çay kaşığı
karabiber
2
çay kaşığı
tuz
1
çay bardağı
sıcak su
Bolonez Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı ekleyin ve hafif renk alana kadar soteleyin.
Ufak küpler halinde doğranmış havuçları ekleyin ve kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kıymayı 15 dakika kadar kavurmaya devam edin.
Domates rendesi ve domates salçası ekledikten sonra soteleme işlemini renk alıp suyunu çekene kadar sürdürün. Dibinin tutmaması için aralarda karıştırmayı ihmal etmeyin.
Son olarak sıcak su, tuz, karabiber ilavesiyle tatlandırdığınız sosu suyunu biraz çekene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak taze kekik yapraklarını ilave edin. Ardından sıcak olarak makarnayla buluşturun.
|