07.Mayıs.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Limon Kremalı Cheesecake Tart
Limon Kremalı Cheesecake Tart için Malzemeler 200 g krem peynir (Beyaz olanlardan) 100 g krema 100 g beyaz çikolata 1.5 paket burçak bisküvi 80 g tereyağı Limon kreması için 60 ml limon suyu 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu 50 g soğuk tereyağı (Küp küp) 50 g toz şeker 2 büyük yumurta sarısı Limon Kremalı Cheesecake Tart Nasıl Yapılır Limon kreması için; küçük bir sos tenceresine iki parmak su koyup kaynatın. Limon suyu, limon kabuğu, şekerin yarısı ve tereyağının yarısını cam bir kaseye alıp tencerenin üzerine yerleştirin (Kasenin tabanı suya değmemeli). Şeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını şekerin kalanıyla 2-3 dakika çırpın. Yumurtaları çırpmaya devam ederken ısıttığınız limonlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Kaseyi tekrar tencerenin üzerine oturtup sürekli karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar 7-8 dakika pişirin. Kaseyi ocaktan alıp kalan tereyağını (Soğuk olacak) limon kremasına ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Oda ısısına geldiğinde dolaba kaldırın. Cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirip, erittiğiniz tereyağı ile karıştırın. Yağlayıp tabanına fırın kağıdı koyduğunuz tart kalıplarına (Veya bardaklara) pay edip iyice bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın. Buzdolabında dinlendirin. Cheesecake harcı için beyaz çikolatayı 1 yemek kaşığı krema ile benmari usulü eritin. Orta boy bir kaseye aldığınız krem peynir ve erimiş çikolatayı 1-2 dakika çırpın. Kalan kremayı da ayrı bir kasede orta sertlikte çırpıp peynirli karışıma ekleyin. En az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Cheesecake harcına 3-4 kaşık limon kreması ekleyip bir spatula ile karıştırın (Tamamen karışması şart değil). İyice soğumuş tart kalıplarına (Veya bardaklara) pay edin. Burada isterseniz krema sıkma torbası kullanabilirsiniz. En son dilediğiniz bir meyve ve artan limon kreması ile süsleyip (Yaban mersini, böğürtlen, karadut çok yakışıyor limon kremasına) servis edin. |
|
|