04.Nisan.2024 | #1 |
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net |
Ramazan'ın 26. günü için iftar menüsü
Mercimek Çorbası Mezgit Tava Izgara Sebze Zahter salatası Irmikli Revani Mercimek Çorbası Malzemeler 1 litre su (5 su bardağı) 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet soğan 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı salça pul biber Hazırlanışı Bir tencereye yağ, ince ince doğranmış soğan ve salça eklenir. Soğan kızarmaya başlayınca 1 litre su ve kırmızı mercimek de eklendikten sonra kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra tuz ve pul biber eklenir. Zevke göre çorba koyu ise sıcak su, sıvı ise biraz tereyağı eklenerek kıvamını koyulaştırılır. Mezgit Tava Malzemeleri 1 kg mezgit 1 su bardağı ayçiçek yağı 250 g mısır unu 1 yemek kaşığı buğday unu Yeteri miktar tuz Mezgit Tava Nasıl Yapılır İlk olarak mezgitler parmak yardımıyla temizlenerek yıkanır, süzülür ve tuzlanır. Geniş bir tepside mısır unu ve buğday unu karıştırılır. İçerisine süzülen mezgitler ilave edilerek iyice una bulanır. Daha sonra yağsız tava ocağa alınarak 10-15 saniye ısıtılır. Ardından undan çıkarılan balıklar silkelenerek kuyrukları iç tarafa gelecek şekilde çarkıfelek formunda dizilir ve tavanın kenarından yağ gezdirilerek üç dakika kızartılır. Ters düz edilen balıkların diğer yüzü de 2 dakika kızartılarak servis edilir. Izgara sebze malzemeler: 2 adet orta boy kırmız biber 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 10 adet çeri domates Sosu için: 1 demet taze fesleğen 50 gram çam fıstığı 2 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Izgara Sebze Nasıl Yapılır? Öncelikle kabak, kırmnızıbiber ve patlıcanı kabuklarını soymadan iri iri doğrayın. Domateslerin yalnızca saplarını çıkarın. Sebzeleri tahta şişlere sıra sıra dizin. Daha sonra fırça yardımıyla üzerlerine zeytinyağı sürün. Fırın ya da tavada ızgara olacak şekilde pişirin. Sos yapımında ise öncelikle fesleğenleri ince ince kıyın. Daha sonra yağsız tavada çam fıstıklarını kavurun. Sarımsakları rendeledikten sonra tüm sos malzemelerini pürüzsüz bir kıvam alana dek robottan geçirin. Bu aşamada zeytinyağını yavaş yavaş eklemelisiniz. Pişen sebzelerinizin üzerine pesto sosunu gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun! Zahter Salatası Tarifi İçin Malzemeler 3 demet zahter otu 1/2 demet maydanoz 2 dal taze soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı nar ekşisi 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1adet domates Zahter Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Zahterlerin yapraklarını ayıklayın ve saplarını atın, ayıkladığınız yaprakları bir kaba alın ve güzelce yıkayın. Üstüne bolca tuz serpip güzelce yoğurun, böylece acı sularını salmış olacaklar. Ardından tekrar bol suyla yıkayın ve süzün. Yıkadığınız zahterleri bir kaba alın. Üstlerine ince doğranmış taze soğanları ve maydanozları ekleyin. Sarımsakları rendeleyin, nar ekşisi ve zeytinyağını da ilave edin, tadına bakın ve ihtiyaca göre tuz da ekleyip güzelce harmanlayın. Domatesle süsleyip servis edin. Irmikli Revani Malzemeler 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı irmik limon kabuğu rendesi Soyulmuş badem 1 paket kabartma tozu Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 dilim limon Irmikli Revani Nasıl Yapılır? Şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın, geniş bir kaba yumurtaları kırın ve şekeri ekleyip çırpın. Sıvı yağı limon kabuğu rendesini; irmiği ve kabartma tozunu da ekleyip çırpın, yağladığımız tepsiye dökün ve üzerine bademleri dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin, (Şerbet soğuk revani hafif sıcak olmalı) serbetini döküp biraz bekletin ve servis yapın. |
|
|